7 ok, hogy miért jó a több szex

Tudósok bebizonyították, hogy a "nyilvánvaló okokon" túl miért jó, ha gyakrabban bújunk az ágyba kedvesünkkel. Többnyire mindegyik az egészségünkkel kapcsolatos, így érdemes tovább olvasni cikkünket.

1, Könnyebben alszunk el

Előbb elalszunk szex után

A kellemes együttlét után könnyebben tudunk elaludni, köszönhetően a szervezetünk által felszabadított prolaktinnak.

2, Több kalóriát égetünk

A szex több kalóriát égetEgy átlagosan 25 perces szex alatt (előjátéktól kezdve) a férfiak 101 kalóriát, a nők 69 kalóriát égetnek el. Ez persze fokozható, ha hosszabb ideig tart. :)

Ezen túlmenően feszesebbek lesznek izmaink, növekszik a szívritmusunk és átmozgatjuk vele a teljes testünket.

3, A szex erősíti a szívet

A szex erősíti a szívet

A gyakori szex erősíti a szív- és érrendszerünket. Egy brit tanulmány kimutatta, hogy azoknál a férfiaknál, akik hetente minimum 2-szer szerelmeskedtek párjukkal, 50%-kal csökkent a szívinfarktus kockázata azokhoz képest, akik havonta csak maximum 1-szer. A szex segít az ösztrogén és a tesztoszteron szabályozásában.

4, A szex véd a ráktól

A szex csökkenti a mellrák kockázatát

Egy francia kutatás kimutatta, hogy azoknál a nőknél, akik havonta minimum 1-szer szeretkeztek, csökkent a mellrák kockázata. Férfiak esetében ugyan gyenge összefüggést mutatott egy tanulmány a szex és a prosztatarák kockázata között, azonban mindenképpen érdemes nekik is így megelőzni a bajt. :)

5, Fájdalomcsillapító hatású szex

Fájdalomcsillapító szex

Fejfájáskor a legkevésbé tudunk a szexre gondolni. Egy német kísérletben pont azt vizsgálták, hogy elmúlik-e a fejfájás a szextől. Az eredmény megdöbbentő: a migrénes fejfájásuk alatt szeretkezők 60%-a számolt be teljes vagy részleges megkönnyebbülésről. Mindez az endorfin (öröm hormon) felszabadulásának és a vér egyéb szervekbe történő áramlásának köszönhető, állítják a tudósok.

6, A szex fiatalít

A szex fiatalít

Egy 2013-as kutatás kimutatta, hogy a 40-es, 50-es éveikben járók 4-7 évvel fiatalabbnak tűnnek, ha hetente minimum 3-szor éltek szexuális életet párjukkal. Mindez az endorfinnak, a jobb alvásnak, a kevesebb stressznek és a szabályozottabb hormonoknak köszönhető. Ezek a tényezők pedig pozitívan hatnak a bőrünkre.

7, A szex okosít

A szex okosabbá tesz

2010-ben a Princeton egyetemen kimutatták, hogy a gyakrabban szeretkező patkányok hippokampuszában sokkal több neuron fejlődött. Valószínűleg ugyanez a helyzet az emberek esetében is. Így bizonyos tekintetben a gyakoribb szextől okosabbak lehetünk.

(Forrás: a www.health.com cikkeiből szemezgettünk párat.)

+ 1 Szexbiztos matracaink

A több szexhez olyan matrac kell, ami bírja a strapát. Szexbiztos matracainkat legalul találod meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: Alvassal-kapcsolatos